Новини
У Мінсоцполітики зазначили, що період військової служби зараховується до стажу державної служби, але для надання відпустки за цей час не вбачається правових підстав.

Мінсоцполітики зазначило, що п. 4 Порядку надання державним службовцям додаткових оплачуваних відпусток визначено, що додаткова відпустка, яка надається державним службовцям, належить до щорічних відпусток.

Щорічна відпустка надається працівнику як компенсація за виконання посадових обов'язків протягом відпрацьованого періоду часу.

Таким чином, період військової служби зараховується до стажу державної служби, але для надання відпустки за цей час не вбачається правових підстав.

Тому у випадку, коли державний службовець проходив військову службу з 2014 по 2016 рік, він не має права на додаткову відпустку за стаж, який виповнився у ці роки, оскільки жодного дня не виконував своїх посадових обов'язків. Після демобілізації і повернення до виконання своїх повноважень він матиме право на таку відпустку з урахуванням часу проходження військової служби.

Наприклад, якщо у липні 2015 року під час перебування на військовій службі у державного службовця настала чергова приведена дата за стаж державної служби 19 років, скористатися додатковою відпусткою він зможе після відповідної дати та виходу на роботу у 2016 році вже за стаж служби 20 років.


Джерело



До списку новинВпередНазад