Новини
Безпечні умови праці медперсоналу стоматологічного кабінету — основна тема інформаційно-консультативного семінару для працівників Медичного стоматологічного центру (ПП «Фенікс-Дент» м. Шепетівка).

Фахівці відділу з питань гігієни праці Управління Держпраці у Хмельницькій області зазначили, що на працівників стоматологічних кабінетів можуть впливати шкідливі фактори, такі як — лікарські препарати, виробничий шум, іонізуюче випромінювання. На працівників дентальних рентгенкабінетів — локальна вібрація, біологічний матеріал, тривале перебування у вимушеній робочій позі (у відсотках до часу зміни).



Відмітили, що у працівників стоматологічних закладів, у разі порушення умов гігієни праці, існують ризики виникнення професійних захворювань: інфекційні захворювання (ВІЛ, гепатити В та С, ін.); алергічні захворювання; захворювання бронхо-легеневої системи, опорно-рухового апарату, слухового апарату та захворювань, пов'язаних із впливом іонізуючого випромінювання.

Спеціалісти відділу звернули увагу на ступінь шкідливості умов праці, які визначаються згідно вимог державних санітарних норм та правил «Гігієнічна класифікація праці за показниками шкідливості та небезпечності факторів виробничого середовища та напруженості трудового процесу №248 від 08.04.2014 року» за результатами атестації робочих місць. На важливість дотримання Державних санітарно-протиепідемічних правил та норм щодо поводження з медичними відходами №325 від 08.06.2015 року.

Безпосередньо на робочих місцях надано консультації щодо дотримання санітарно — гігієнічних норм та правил умов праці, забезпечення працюючих засобами індивідуального захисту тощо. Роз'яснено порядок проходження медичних оглядів працівниками центру та проведення атестації робочих місць за умовами праці.



До списку новинВпередНазад