Новини
Ще раз звертаємо увагу мешканців житлових будинків, як багатоквартирних, так і приватних, на обов'язкове суворе дотримання правил безпечного користування побутовими газовими приладами!

Категорично забороняється самовільне улаштування, заміна та переміщення газових приладів!

Користуючись проточними водонагрівачами чи опалювальними газовими приладами виконуйте основні вимоги безпеки: перевірте наявність тяги, забезпечте надійну вентиляцію приміщення, для чого відкрийте кватирки вікон, не закривайте решітки вентиляційних каналів, забезпечте постійне провітрювання приміщення. При встановлені в приміщені кухні газових приладів з відводом продуктів згорання в димохід забороняється облаштовувати над газовими плитами витяжну вентиляцію з штучним спонуканням.

Через самовільне установлення та використання мешканцями будинку опалювального пристрою (інфрачервоний пальник) та балону зрідженого газу з'єднаних гумовим рукавом, постраждала родина у складі трьох осіб з м. П'ятихатки, Дніпропетровської області. Жінка 1985 р. н. та дитина 2013 р. н. були виявлені без ознак життя, а чоловік 1992 р. н. помер у лікарні.

Криворізьким гірничопромисловим управлінням ГУ Держпраці у Дніпропетровській області завершено технічне розслідування причин виникнення групового випадку. пов'язаного з використанням газу у побуті. Відповідно до висновку судово-медичної експертизи причиною смерті членів родини стала — токсична дія оксиду вуглецю (у крові кількість карбоксигемоглобіну становила 56%-57%).

За результати роботи, комісія з технічного розслідування дійшла висновку, що даний груповий нещасний випадок стався через користування мешканцями житлового будинку саморобним опалювальним приладом, який був приєднаний гумовим рукавом до балону зі зрідженим вуглеводневим газом. Разом з тим, через відсутність вентиляційного каналу в приміщенні, де встановлені газові прилади.

Окрім технічних причин, комісією встановлено ряд організаційних причини аварії: не проводилася періодична перевірка та прочищення димового каналу, не проводилося технічне обслуговування систем газопостачання, відсутній інструктаж мешканців будинку.



До списку новинВпередНазад