Новини
Мінсоцполітики розглянуло окремі питання щодо направлення працівників на курси підвищення кваліфікації

Порядок оформлення

Направлення працівника на курси підвищення кваліфікації оформляється наказом (розпорядженням) за підписом керівника.

На підставі наказу (розпорядження) в Табелі обліку робочого часу (форма №П-5) можна зробити відмітку "Ін" — інший невідпрацьований час, передбачений законодавством.

Проте у Мінсоцполітики зауважують, що ця форма має рекомендаційний характер і складається із мінімальної кількості показників. За необхідності її може бути доповнено іншими показниками, необхідними для обліку на підприємстві.

Щодо запису у трудову книжку, то відповідно до п. 4.1 Інструкції №58 у разі звільнення працівника всі записи про роботу і нагороди, що внесені у трудову книжку за час роботи на цьому підприємстві, засвідчуються підписом керівника підприємства або спеціально уповноваженою ним особою та печаткою підприємства або печаткою відділу кадрів. При цьому для осіб працездатного віку необхідно вказати час, тривалість та місце проходження підвищення кваліфікації, яке пройшов працівник за останні два роки перед звільненням.

Гарантії для працівників, що направляються для підвищення кваліфікації

За такими працівниками зберігається місце роботи (посада) і провадяться виплати, передбачені постановою КМУ від 28.06.97 р. №695. Зокрема, цієї постановою встановлені такі мінімальні державні гарантії:

— збереження середньої заробітної плати за основним місцем роботи за час навчання. За вчителями та іншими працівниками освіти, які направляються на курси і до інститутів удосконалення вчителів, зберігається середня заробітна плата за кожним місцем роботи;

— оплата вартості проїзду працівника до місця навчання і назад;

— виплата добових за кожний день перебування в дорозі у розмірі, встановленому законодавством для службових відряджень. Іногороднім працівникам протягом першого місяця навчання добові виплачуються в розмірі, встановленому законодавством для службових відряджень, а в наступні місяці, до закінчення терміну навчання, тим, хто одержує заробітну плату у розмірі менше 6 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, виплачується стипендія в розмірі 20% добових.

Оплата проїзду працівників, які направляються на навчання з відривом від виробництва, до місця навчання і назад, виплата добових за час перебування в дорозі і за час навчання, стипендії, відшкодування витрат, пов'язаних з наймом житлового приміщення, провадяться за місцем основної роботи.

Також, відповідно до п. 2 постанови КМУ від 11.05.2011 р. №524, зберігається середня заробітна плата за кожним місцем роботи за медичними і фармацевтичними працівниками державних та комунальних закладів (установ), які направляються до закладів післядипломної освіти для підвищення кваліфікації, підготовки і перепідготовки.

Надання іншого дня відпочинку за навчання у вихідний день

Щодо надання іншого дня відпочинку при направленні працівника на курси підвищення кваліфікації у вихідний день з відривом від виробництва, то надання іншого дня відпочинку за навчання у вихідний день чинним законодавством не передбачено.



До списку новинВпередНазад