Новини
Фахівцями відділу з питань гігієни праці Управління Держпраці у Хмельницькій області надані практичні рекомендації працівникам Шепетівського ремонтно-експлуатаційного підприємства.

Спеціалісти Управління наголосили на вимогах державних санітарних норм та правил «Гігієнічна класифікація праці за показниками шкідливості та небезпечності факторів виробничого середовища та напруженості трудового процесу» №248 від 08.04.2014 року. Вказали на необхідності додержання вимог цих правил при розробці заходів щодо покращення умов праці та профілактики шкідливого впливу на організм працюючих шкідливих та небезпечних факторів виробничого середовища.



Звернули увагу на необхідність контролю з боку керівництва питань дотримання санітарно — гігієнічних норм та правил умов праці, забезпечення працюючих засобами індивідуального захисту.

Наголосили, що під час укладання трудового договору роботодавець в обов'язковому порядку повинен інформувати працівника під розписку про наявність на його робочому місці небезпечних і шкідливих виробничих факторів, можливі наслідки їх впливу на здоров'я, а також про права на пільги і компенсації за роботу в таких умовах відповідно до чинного законодавства і колективного договору (п. 1 ст. 29 КЗпПУ, ст. 5 і 7 Закону України «Про охорону праці»).

Порушили питання атестації робочих місць за умовами праці. Зазначили, що атестація робочих місць здійснюється відповідно до Порядку проведення атестації робочих місць за умовами праці, затвердженого постановою КМУ від 01.08.1992 року №442 зі змінами згідно постанови КМУ від 5 жовтня 2016 р. №741 та Методичних рекомендацій для проведення атестації робочих місць за умовами праці, затверджених спільною постановою Міністерства праці і Міністерства охорони здоров'я України від 01.09.1992 року №41.

Також, під час заходу звернуто увагу щодо забезпечення обов'язкового проходження медичних оглядів працівниками підприємства відповідно до наказу Міністерства охорони здоров'я №246 від 21.05.2007р.



До списку новинВпередНазад