Новини
На розширеному засіданні колегії облдержадміністрації під керівництвом Олександра Корнійчука, начальник Управління Держпраці в Хмельницькій області Олексій Глушаков зазначив, що заборгованість із виплати заробітної плати в області суттєво зменшилась.



Зокрема, за результатами здійснених Управлінням Держпраці заходів впливу під час проведення перевірок щодо усунення встановлених порушень на підприємствах області за січень — листопад 2016 року заборгованість із виплати заробітної плати зменшилася на загальну суму 3 млн. 265 тис. грн. на 41 підприємстві-боржнику.

За період січень — листопад 2016 року Управлінням Держпраці у Хмельницькій області проведено 1047 перевірок у 904 суб'єктів господарювання з питань додержання законодавства про оплату праці та легалізації трудових відносин, з них 85 перевірок — на підприємствах — боржниках із виплати заробітної плати.



З метою усунення виявлених порушень Управлінням Держпраці внесено 324 приписи, складено і передано до суду 234 протоколи про адміністративні порушення, 10 матеріалів перевірок надано до органів Національної поліції за ознаками злочинів, передбачених ст. 172, 175 Кримінального кодексу України.

Управлінням Держпраці активізовано роботу щодо збільшення перевірок з питань належного оформлення трудових відносин та зменшення заборгованості із виплати заробітної плати працівникам області. Фактично кожна друга перевірка Управління проводиться з питань належної оплати праці та кожна четверта перевірка з питань «легалізації» трудових договорів або «тіньової» заробітної плати.



За порушення законодавства про працю Управлінням Держпраці відповідно до ст. 265 Кодексу законів про працю України накладено 1 млн. 93 тис. грн. фінансових санкцій на 216 суб'єктів господарювання — порушників трудового законодавства.



До списку новинВпередНазад