Новини
Фахівцями відділу нагляду в АПК та СКС Управління Держпраці у Хмельницькій області, за участі Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань проведено інформаційно-консультативний семінар щодо дотримання вимог безпеки під час виконання робіт ТОВ «Дунаєвецький фермер» (с. Тернова, Дунаєвецького району).

У ході семінару наголошено на розроблені та впроваджені заходів щодо профілактики виробничого травматизму. Посилені контролю за станом охорони праці та трудовою дисципліною на підприємстві. Забезпеченні дотримання посадовими особами та працівниками вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці. Чіткому визначенні функцій, обов'язків, відповідальності інженерно-технічних працівників та обслуговуючого персоналу щодо експлуатації, ремонту, обслуговування сільськогосподарських машин, механізмів та устаткування з відображенням в посадових інструкціях, інструкціях з охорони праці. Також посилені контролю за організацією та проведенням медичних оглядів працівників певних категорій.

Спеціалісти Управління зазначили про проведення щорічного навчання з питань охорони праці для посадових осіб та працівників підприємства. Розробити та впровадити на підприємстві комплексні заходи щодо досягнення встановлених нормативних вимог з питань охорони праці. Забезпечити відповідно до норм видачу спецодягу, засобів індивідуального захисту, мийних та знешкоджуючих засобів для працівників.

На завершення учасникам семінару роз'яснено Порядок видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки та процедуру Реєстрації декларації відповідності матеріально-технічної бази роботодавця вимогам законодавства з питань охорони праці та промислової безпеки. Надано методичну допомогу в оформленні документації.



До списку новинВпередНазад