Новини
Виробничі ризики під час експлуатації машин, механізмів та виконання робіт підвищеної небезпеки — питання, над яким зосередилися під час семінару з дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки. Фахівці Управління Держпраці у Хмельницькій області, за участю Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань, Учбового центру ЖКГ м. Хмельницького проводили його для працівників ТОВ «Модуль-Україна» (м. Кам'янець-Подільський).



Спеціалісти Управління Держпраці зосередили увагу на обов'язковому оформлені нарядів-допусків. Зазначили, що відповідно до вимог безпеки заборонено допускати до виконання робіт підвищеної небезпеки працівників без відповідних інструктажів, нарядів-допусків, засобів індивідуального захисту.

Акцентували на вимогах безпеки під час виконання вантажно-розвантажувальних робіт, робіт на висоті, з інструментами і пристроями та безпечній експлуатації — систем газопостачання, посудин, що працюють під тиском, вантажопідіймальних механізмів, автомобільного транспорту. Надали роз'яснення стосовно атестації робочих місць за умовами праці та процедури продовження дії дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки.



За результатами роботи семінару прийняті такі рішення:

— керівництву підприємства здійснювати постійний контроль за станом охорони праці та трудовою дисципліною на виробничих об'єктах;

— чітко визначити (розподілити) функції, обов'язки, відповідальність інженерно-технічних працівників та обслуговуючого персоналу щодо експлуатації, ремонту, обслуговування технологічного устаткування та обладнання з відображенням в посадових інструкціях, інструкціях з охорони праці, технологічних інструкціях;

— розробити та впровадити комплексні заходи щодо досягнення встановлених нормативних вимог з питань охорони праці;

— не допускати працівників до виконання робіт підвищеної небезпеки без проходження інструктажів, спеціального навчання та перевірки знань з питань охорони праці.



До списку новинВпередНазад