Новини
За фінансової підтримки Європейського Союзу Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації впроваджує Проект міжнародної технічної допомоги «Створення сучасної моделі управління регіональним розвитком ринку праці в Хмельницькій області».



Під час засідання круглого столу, в рамках Проекту було презентовано результати ситуаційного аналізу стану та динаміки ринку праці в області.

Захід відбувся за участі начальника Управління Держпраці у Хмельницькій області Олексія Глушакова, голови обласної ради Михайла Загородного, директора Департаменту соціального захисту населення ОДА Світлани Лукомської, представників районних управлінь соцзахисту населення, центрів зайнятості, підприємців та роботодавців.



Як наголосив Михайло Загородний, проведення подібних заходів є для фахівців галузі можливістю обговорити актуальні проблеми, обмінятися досвідом та узагальнити особистий досвід та представників проекту.

Як зазначили під час засідання експерти — представники Центру соціальних експертиз Інституту соціології НАН України, — «Проект спрямовано на багаторівневе управління процесами формування та використання трудових ресурсів, що сприятиме вирішенню проблеми бідності, безробіття, зниженню соціальної напруги та створить умови для узгодженої діяльності всіх суб'єктів ринку праці та зайнятості».



Після ознайомлення з результатами ситуаційного аналізу стану та динаміки ринку праці в області, експерти поінформували про міжнародний досвід регулювання ринку праці.

Крім того, учасники круглого столу обговорили тенденції та перспективи регіонального ринку праці, розглянули прогнози щодо характеру змін економіки та майбутніх потреб ринку праці, проаналізували переваги легальної зайнятості та легальної трудової міграції, обмінялися думками щодо питань гендерної рівності та соціально-економічного захисту.



Експерти проекту відповіли на ряд питань присутніх, які у свою чергу, прагнули отримати певні рекомендації для втілення їх у своїй роботі з метою покращення ситуації на ринку праці в області.



До списку новинВпередНазад