Новини
Фахівцями відділу нагляду в АПК та СКС Управління Держпраці у Хмельницькій області для вчителів та працівників Хропотівської загальноосвітньої школи I-III ступенів проведено семінар з питань додержання вимог законодавчих та нормативно правових актів з питань охорони праці.

Під час семінару проаналізовано стан виробничого травматизму в Україні, Хмельницькій області та Чемеровецькому районі. Зроблено акцент на випадках травмування в освітніх закладах.

Під час заходу обговорено додержання вимог нормативно-правових актів з охорони праці, а саме виконання вимог Правил безпеки систем газопостачання. Роз'яснено Порядок проведення розслідування та ведення обліку нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві.

Наголошено на забезпечені відображення питань охорони праці при виконанні робіт підвищеної небезпеки в посадових інструкціях, інструкціях з охорони праці, а також проведені щорічного навчання з питань охорони праці та безпечного ведення робіт з підвищеною небезпекою для посадових осіб та працівників закладу.

У свою чергу завгосп школи, відповідальний за газове господарство запевнив присутніх, що до початку проведення робіт працівники, які задіяні в обслуговуванні і експлуатації газового обладнання перевірені на знання виробничих інструкцій і інструкцій з охорони праці. Члени постійно-діючої комісії з перевірки знань з питань охорони праці пройшли навчання і перевірку знань в установленому порядку, а працівники пройшли навчання і перевірку знань з охорони праці в шкільній комісії. На системи вентиляції складені відповідні акти спеціалізованими підприємствами. Готовність до роботи такого обладнання оформлена актом.

Також фахівці Управління Держпраці надали методичну допомогу в оформленні документації, у зв'язку з набуттям чинності нової редакції Правил безпеки систем газопостачання та з урахуванням роботи газового обладнання. Проведено огляд газового обладнання, яке експлуатується у школі.



До списку новинВпередНазад