Новини
Фахівці Управління Держпраці у Хмельницькій області, за участю Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві провели інформаційно-консультативний семінар для інженерно-технічних працівників Публічного акціонерного товариства «Подільські Товтри».

Під час заходу спеціалісти Управління порушили питання безпечного виконання робіт та експлуатації об'єктів підвищеної небезпеки. Роз'яснили пункти законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці і промислової безпеки, які безпосередньо стосуються суб'єкта господарювання.



Звернули увагу присутніх на посиленні контролю за трудовою дисципліною, впровадження заходів щодо профілактики виробничого травматизму. На необхідності контролю з боку служби охорони праці та начальників виробничих підрозділів дотримання санітарно — гігієнічних норм та правил умов праці, забезпечення працюючих засобами індивідуального захисту тощо. Порушили питання стосовно не допущення до роботи осіб, які не пройшли медичних оглядів, інструктажів і не мають посвідчень та знаходяться в стані алкогольного чи наркотичного сп'яніння. Детально роз'яснили питання стосовно визначення категорій працівників, які працюють в шкідливих умовах праці та оформлення відповідної документації.

За матеріалами семінару прийнято рішення здійснювати постійний контроль за станом охорони праці та трудовою дисципліною на виробничих об'єктах підприємства. Забезпечити контроль щодо дотримання посадовими особами та виконанням працівниками підприємства вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці під час організації та виконання робіт з підвищеною небезпекою. Чітко визначити (розподілити) функції, обов'язки, відповідальність інженерно-технічних працівників та обслуговуючого персоналу щодо експлуатації, ремонту, обслуговування технологічного устаткування та обладнання з відображенням в посадових інструкціях, інструкціях з охорони праці, технологічних інструкціях. Контролювати проведення щорічного навчання з питань охорони праці та безпечного виконання робіт підвищеної небезпеки для посадових осіб та працівників.



До списку новинВпередНазад