Новини
Управління Держпраці у Хмельницькій області застерігає усіх працівників підприємств бути обережними під час пересування територіями, де вони працюють. Разом з тим, закликає громадян бути обережними при пересуванні тротуарами та пішохідними доріжками. Обирати шлях тільки по розчищеним та посипаним тротуарам і доріжкам. На час ожеледиці варто взувати зручне, не слизьке взуття на низькому ходу.

Також звертається до керівників підприємств, установ, організацій, фізичних осіб-підприємців з проханням вжити усіх вичерпних заходів з метою запобігання травмуванню людей через падіння на слизьких тротуарах та дорогах, тримати під контролем регулярне посипання територій спеціальною пісковою сумішшю.

Також варто бути уважними і водіям транспортних засобів. Оскільки під час ожеледиці збільшується ризик виникнення дорожньо-транспортних пригод. З метою уникнення ДТП водіям транспортних засобів варто уникати: різких поворотів, гальмування та слизьких ділянок дороги. Варто обирати безпечну (розчищену) для руху дорогу та оптимальну швидкість руху транспортного засобу.

Як свідчить статистика виробничого травматизму — кожного року жертвами ожеледиці стають чимало працівників підприємств та організацій, робота яких навіть не пов'язана із об'єктами підвищеної небезпеки. Усі важкі травми падінь працюючих в обов'язковому порядку розслідуються спеціальними комісіями, і якщо причиною нещасного випадку визначається недбальство керівників підприємств, у такому разі до посадових осіб застосовуються серйозні санкції — від адміністративних стягнень до подань в правоохоронні органи.

Нестійкі погодні умови — відлига вдень і заморозки вночі, значне нагромадження снігового шару сприяють активному утворенню бурульок на покрівлях споруд (особливо на старих будинках із похилим дахом), що виступають на архітектурних частинах будинків, та великих деревах. Пересуваючись містом у період танення льоду, слід бути особливо уважними. Проходячи повз будинки чи біля високих дерев, необхідно впевнитись у відсутності загрози падіння льодових наростів. Слід триматись на безпечній відстані від будинків та інших споруд, обираючи найбільш безпечний маршрут руху. Ні в якому разі не можна заходити за спеціальні огорожі поблизу будинків чи дерев.



До списку новинВпередНазад