Новини
Начальник Управління Держпраці у Хмельницькій області Олексій Глушаков взяв участь у спільному засіданні представників правління Союзу промисловців і підприємців, Об'єднання організацій роботодавців Хмельницької області, Хмельницької обласної організації надрокористувачів та виробників будматеріалів, комісії з питань сприяння здійсненню контролю за використанням та охороною надр при облдержадміністрації та депутатського корпусу обласної ради.



Засідання відбулося під головуванням т.в.о. першого заступника голови облдержадміністрації Олега Гуменного.

Під час засідання відмічено основні тенденції розвитку економіки області за січень-жовтень поточного року. Так, індекс промислового виробництва станом на 01 листопада становив 100,0%, у січні-серпні 2016 року він складав 97,6 відсотка.



Акцентовано увагу присутніх на динамічному розвитку галузі надрокористування, яка за 10 місяців поточного року продемонструвала збільшення обсягів виробництва порівняно із відповідним періодом 2015 року майже на 60 відсотків.

Зазначалось, що врегулювання проблемних питань розвитку галузі надрокористування та адаптація нормативної бази до міжнародних норм надасть можливість добувним підприємствам області підвищити ефективність їх роботи, залучити інвестиції для технічної модернізації виробництва, збільшити кількість робочих місць.

Під час засідання учасниками розглянуто питання зарегульованості процедур отримання дозвільних документів, невизначеності конкретних вимог до ведення бізнесу у добувній галузі, зокрема, щодо екологічної безпеки довкілля.



Додатково обговорено питання, що виникають через проведення територіальної реформи, децентралізації владних повноважень, зміни напрямків взаємодії бізнесу, місцевої влади та інтересів громад.

За підсумками засідання прийнято ряд рішень, реалізація яких сприятиме розвитку надродобувної галузі області.



До списку новинВпередНазад