Новини
Якщо положенням про преміювання передбачено виплату премії щомісячно за наявності фінансових можливостей, проте у зв'язку із складнощами вона була виплачена лише в одному місяці, то така премія буде враховуватись при обчисленні середньої зарплати для оплати днів щорічної відпустки.

Мінсоцполітики у листі від 04.10.2016 р. №1374/13/8416 нагадує, що при обчисленні середньої заробітної плати у всіх випадках її збереження, у тому числі для оплати днів відпустки, враховуються премії, які не носять разового характеру.

Положення про преміювання розробляється установами самостійно із зазначенням умов, критеріїв преміювання (депреміювання), періодичності виплати премій (щомісячні, квартальні, за результатами півріччя), які включаються при обчисленні середньої заробітної плати, та премій, які виплачуються за виконання окремих доручень (одноразового характеру), до святкових, ювілейних дат (є одноразовими преміями і не включаються при обчисленні середньої заробітної плати).

Якщо положенням про преміювання передбачено виплату премії щомісячно за наявності фінансових можливостей, проте в установі у зв'язку із складнощами місячна премія була виплачена лише в одному місяці, то зазначена премія буде враховуватись, оскільки вона не належить до одноразових.



До списку новинВпередНазад