Новини
Фахівці Управління Держпраці у Хмельницькій області розглянули звернення працівника стосовно здійснення неправомірного запису трудовій книжці посадовими особами закладу охорони здоров'я.

Інспектори з питань праці Управління Держпраці у Хмельницькій області під час перевірки з'ясували, що записи в трудовій книжці за номерами 12 та 13 про переведення на 0,75 ставки та на повну ставку медичної сестри ендоскопічного кабінету, здійснені відповідно до наказів закладу. Внесені записи до трудової не відповідають фактичним обставинам, адже наказами не визначалось, що працівник переводиться на іншу роботу (посаду) та відбувається зміна трудових обов'язків за посадою медичної сестри ендоскопічного кабінету поліклініки.

Вказаними наказами фактично за посадою, яку працівник займав було запроваджено режим неповної тривалості робочого часу, що відповідає обсягу 0,75 ставки та відповідно скасовано режим неповної тривалості робочого часу.

Відповідно до умов пунктів 2.4, 2.14 глави 2 Інструкції про порядок ведення трудових книжок працівників, затвердженої наказом Мінпраці України від 29.07.1993р №58 до трудових книжок працівників вносяться записи в частині відомостей про роботу: про прийняття, переведення на іншу роботу та звільнення з роботи. При цьому здійснення записів про характер та умови виконуваної роботи (строковість трудового договору, режим роботи в умовах неповної тривалості робочого часу тощо) чинним порядком ведення трудових книжок працівників не передбачено. При внесенні зазначених записів до трудової книжки працівника на час видання зазначених наказів по установі, вказані умови законодавства не враховано, чим допущено порушення законодавче встановленого порядку ведення трудових книжок працівників, передбачених главою 2 Інструкції про порядок ведення трудових книжок працівників, затвердженої наказом Мінпраці України від 29.07.1993р №58.

За результатами перевірки керівнику закладу охорони здоров'я вказано на допущене порушення та внесено припис на усунення порушення.



До списку новинВпередНазад