Новини
Фахівцями відділу з питань експертизи умов праці Управління Держпраці з керівництвом Шепетівського комунального підприємства водоканалізаційного господарства (м. Шепетівка) обговорено заходи стосовно покращення умов праці працюючих.



У ході зустрічі роз'яснено учасникам засідання мету та механізм проведення атестації робочих місць за умовами праці. Зауважено, що атестація проводиться на виконання вимог Закону України «Про охорону праці» (ст. 7, 13) згідно з порядком, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 01.08.92 р. №442, і відповідно до Методичних рекомендацій щодо проведення атестації робочих місць за умовами праці, затверджених постановою Міністерства праці України і Головним санітарним лікарем України від 01.09.92 р. №41.

Звернуто увагу присутніх на важливість дотримання роботодавцями вимог законодавства про пільги і компенсації працівникам, зайнятих на роботах із шкідливими умовами праці та правильності застосування Списків № 1 і № 2, Списків виробництв, робіт, цехів, професій і посад, зайнятість працівників в яких дає право на щорічні додаткові відпустки за роботу із шкідливими і важкими умовами праці та за особливий характер праці.



Наголошено на якості проведення атестації робочих місць за умовами праці та віднесення їх до категорії із шкідливими умовами праці. Окремо розглянуто питання щодо передбачення відповідальності за несвоєчасність проведення атестації або порушення порядку її проведення.

Інформаційно: Шепетівським комунальним підприємством водоканалізаційного господарства для покращення умов праці працівників відремонтовано душові кімнати, забезпечено проходження медичних оглядів усіх працівників, які працюють в шкідливих умовах праці.



До списку новинВпередНазад