Новини
Управління Держпраці у Хмельницькій області з метою попередження травматизму під час використання газу в побуті в закладах громадського харчування у ході експлуатації балонів зрідженого вуглеводневого газу звертається до керівників автозаправних станцій та підприємств, які здійснюють реалізацію зрідженого вуглеводневого газу розробити та впровадити низку заходів стосовно попередження випадків травмування людей.

Нагадаємо трагічні випадки, які трапилися внаслідок порушень вимог безпеки під час експлуатації балонів. Зокрема, під час пожежі, яка виникла в кафе «Нью Хата» (м. Харків), де для обігріву використовувався балон зрідженого вуглеводневого газу, постраждало троє відвідувачів кафе. Під час вибуху газоповітряної суміші в кафе «У фонтана» ВАТ «Мідо» (м. Ізмаїл, Одеська область) постраждало дев'ять осіб (п'ять працівників та чотири відвідувача кафе). Основними причинами аварій (вибухів) стали порушення вимог законодавства України з питань охорони праці під час експлуатації балонів.

Для запобігання виникненню аварій та нещасних випадків під час використання газу в побуті та закладах громадського харчування просимо керівників автозаправних станцій та підприємств, які здійснюють реалізацію зрідженого вуглеводневого газу вжити заходів щодо посилення інформаційно-роз'яснювальної роботи в засобах масової інформації, проведення абонентам додаткових інструктажів стосовно безпечної експлуатації зрідженого вуглеводного газу. Не допускати відпуск зрідженого вуглеводного газу суб'єктам господарювання та населенню у яких відсутні документи, що дозволяють безпечно експлуатувати газобалонне обладнання.



До списку новинВпередНазад