Новини

У Роменському районі на виробництві будівельних виробів із глини під час садки цегли загинула майстер дільниці садки, яка у момент трагедії виконувала обов'язки садчика у печі та на тунельні вагони. Обставини та причини нещасного випадку будуть з'ясовуватися у ході розслідування спеціальною комісією Управління Держпраці у Сумській області. Також будуть встановлені особи дії, або бездіяльність яких призвели до трагедії.

Згідно повідомлення про нещасний випадок, що надійшло до Управління Держпраці у Сумській області, трагедія сталася 11 жовтня 2016 року близько півночі у філії ПрАТ з іноземними інвестиціями «Слобожанська будівельна кераміка», с. Плавинище Роменського р-ну. Основним видом діяльності філії є виробництво формованої й обпаленої глиняної цегли та блоків, інших будівельних виробів із глини. Тож під час виконання робіт із садки цегли на вагони майстер дільниці потрапила в робочу зону робота-садчика, ймовірно для того, щоб поправити цеглу. При цьому не було зупинено роботу лінії садки та робота. У результаті стався нещасний випадок — працівниця була смертельно травмована захватним пристроєм робота-садчика. Слід зауважити, що загибла мала понад 22 роки стажу роботи за професією.

Нагадаємо, що 16 вересня 2015 року на підприємстві стався подібний нещасний випадок на дільниці садки цегли, у результаті якого теж загинула працівниця. Комісією було встановлено, що основні причини трагедії мали організаційний характер.




До списку новинВпередНазад