Новини

План розвитку є основним документом, що регламентує роботу у кар'єрах та відповідність його вимогам нормативно-правових актів з охорони праці й охорони надр.

Територіальне управлінням відповідно до вимог ст. 51 Кодексу України про надра та ст. 19 Гірничого закону України розглядає і погоджує плани розвитку гірничих робіт на 2014 рік. Проекти планів розвитку розглядаються за участю державних гірничотехнічних інспекторів та технічних керівників підконтрольних підприємств згідно затвердженого графіку.

Під час розгляду особлива увага звертається на:

— наявність дозвільних документів на право ведення гірничих робіт;

— наявність дозволів органів Держгірпромнагляду на виконання робіт підвищеної небезпеки та експлуатацію об'єктів, обладнання, машин і механізмів підвищеної небезпеки;

— виконання протокольних рішень, прийнятих під час узгодження планів розвитку за минулий рік;

— виконання заходів щодо усунення порушень з питань охорони праці, використання і охорони надр, ведення гірничих робіт, які були виявлені під час перевірок протягом попереднього року.

Під час розгляду, у випадку виявлення порушень вимог Гірничого Закону України та ст. 53 Кодексу України про надра, плани розвитку гірничих робіт не погоджуються. Так, на доопрацювання повернуто матеріали п'ятьом суб'єктів господарювання (ВАТ «Берестовецький спецкар'єр», ТОВ «Рокитнівський спецкар'єр», ТОВ «Томашгородський кар'єр розовий», «Селищанський гранітний кар'єр», ТОВ «Вирівський кар'єр».

Станом на 10.02.2014 територіальним управлінням винесено 23 протокольних рішення про розгляд та погодження планів розвитку гірничих робіт на 2014 рік.

Робота у даному напрямку продовжується.

Прес-служба територіального управління




До списку новинВпередНазад