Новини
Управління Держпраці у Хмельницькій області звертається до керівників цукрових заводів стосовно дотримання вимог безпеки в період приймання та переробки цукрової сировини.

Більшість робіт, які виконують працівники на обладнанні виробництва цукру належать до робіт підвищеної небезпеки. Виконання робіт на висоті, в закритих апаратах, ємкостях, відсутність огорож приводів, блокуючи пристроїв на обладнанні, яке ремонтується, допуск до роботи працівників без навчання, інструктажів та перевірки знань з питань охорони праці призводить до виникнення нещасних випадків.

Серед основних причин травмування працівників під час обслуговування обладнання та виконання ремонтних робіт слід виділити незадовільну організацію робіт, порушення технологічного процесу та вимог безпеки праці, несправний технічний стан засобів виробництва, відсутність або невикористання засобів індивідуального захисту, недостатню професійну підготовку працівників, порушення трудової дисципліни, незадовільний контроль за виконанням робіт тощо.

Фахівці Управління Держпраці звертають особливу увагу керівництва цукрових заводів на дотримання вимог безпеки праці під час планово-попереджувальних ремонтів, виконання робіт під час розвантаження, укладання, підготовки цукросировини, експлуатації машин, обладнання. Також наголошують на обов'язковому проведені навчання з питань охорони праці та дотримання вимог електробезпеки посадових осіб підприємств та приведені у відповідність вимогам нормативно-правових актів з питань охорони праці виробничі будівлі та приміщення.

Потрібно виконувати, як технічні, так і організаційні заходи: створювати на робочих місцях умови, які відповідають санітарним нормам; забезпечувати вільний доступ до робочих місць, необхідну ширину проходів і безпечність підіймання людей; встановлювати необхідні риштування; відключати поставлене на ремонт обладнання, очищати його від продуктів виробництва; запобігати випадковій або помилковій подачі на робоче місце води, соку, сиропу, пари, газу, електричного струму; огороджувати небезпечні зони виконання робіт, вивішувати запобіжні написи, плакати.

Інформаційно:
Осінньо-польові роботи на Хмельниччині тривають, зокрема, аграрії 5 районів розпочали копання цукрових буряків.

Цьогоріч до збирання підлягають посіви на площі 39 тис. га, що на 11 тис. га більше ніж минулого року.

Станом на 14.09.2016 року викопано 1,1 тис. га солодких коренів, що складає 3 % до прогнозованих обсягів, зібрано 46,2 тис. тонн при середній урожайності 436 ц/га.

Незважаючи на нестачу вологи у ґрунті, урожайність хороша. Вміст цукру в буряках також досить високий — 17 відсотків, а в окремих господарства області цей показник ще більший — 18-19 %.

В області розпочато сезон цукроваріння в якому візьмуть участь 5 заводів. Першим розпочав роботу Наркевицький цукровий завод. Із переробної цукрової сировини 23 тис. тонн вироблено 2,3 тис. тонн цукру, цукристість склала 17,7 %.



До списку новинВпередНазад