Новини

Трагедія сталася на території Хрещатинського лісництва ДП «Кролевецьке лісомисливське господарство». Під час виконання лісосічних робіт на керівника ТОВ «Кролевецьке лісозаготівельне господарство» впало дерево. У результаті нещасного випадку життя 36-ти річного чоловіка врятувати не вдалося. Спеціальною комісією Управлінням Держпраці у Сумській області розпочато розслідування, у ході якого будуть з'ясовані обставини трагедії.

Згідно повідомлення, що надійшло до Управління Держпраці у Сумській області, нещасний випадок стався 7 вересня 2016 року близько 10 години ранку в ТОВ «Кролевецьке лісозаготівельне господарство». На території Хрещатинського лісництва ДП «Кролевецьке лісомисливське господарство» проводилися лісосічні роботи. Під час розкряжовування бензопилою спиляного дерева директором ТОВ «Кролевецьке лісозаготівельне господарство» на нього впало стороннє дерево. У результаті нещасного випадку керівник підприємства одержав чисельні тяжкі ушкодження: закриті травми хребта та грудної клітки, переломи ребер, верхніх та нижніх кінцівок тощо. На жаль життя чоловіка врятувати не вдалося. Імовірна причина трагедії — самовільне падіння дерева через пошкодження кореневої системи.

Слід зауважити, що загиблий мав освітньо-кваліфікаційний рівень бакалавра лісового та садово-паркового господарства, стаж роботи за професією більше п'яти років, а загальний стаж роботи у лісовому господарстві — більше 20 років.

Також варто відзначити, що ТОВ «Кролевецьке лісозаготівельне господарство» мало необхідні документи дозвільного характеру на виконання робіт підвищеної небезпеки (лісосічні роботи, трелювання лісу) та експлуатацію устаткування підвищеної небезпеки (технологічні транспортні засоби, що використовуються при трелюванні лісу).

У ході спеціального розслідування буде виявлено осіб, дії або бездіяльність яких призвели до трагедії.




До списку новинВпередНазад