Новини
Відділом нагляду в будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв'язку Управління Держпраці у Хмельницькій області, за участі Фонду соціального страхування від нещасних випадків та професійних захворювань проведено семінар на базі житлово-комунального підприємства «Південь» та дочірнього підприємства «Південне» житлово-комунального підприємства «Південь» (м. Кам'янець-Подільський).

У ході заходу працівникам підприємств роз'яснено вимоги законодавства під час виконання робіт та експлуатації об'єктів підвищеної небезпеки. Обговорено Правила будови і безпечної експлуатації ліфтів, Правила охорони праці на автомобільному транспорті, Правила охорони праці під час вантажно-розвантажувальних робіт, Правила охорони праці під час роботи з інструментами та пристроями, Правила охорони праці з безпечної експлуатації посудин що працюють під тиском, які безпосередньо стосуються суб'єкта господарювання.



Наголошено на необхідності призначення атестованого обслуговуючого персоналу (ліфтерів) до обслуговування та експлуатації об'єктів підвищеної небезпеки та забезпечення ліфтерів виробничими інструкціями і інструкціями з охорони праці.

Звернуто увагу присутніх на основні профілактичні заходи з метою попередження виробничого травматизму та аварійних ситуацій. Проаналізовано стан виробничого травматизму на Хмельниччині.

Керівник підприємства запевнив усіх присутніх на веденні відповідальними особами постійного контролю за застосуванням працівниками засобів індивідуального захисту (передбачених нормами), справного інструменту та зменшення ризику виникнення аварійних ситуацій під час експлуатації об'єктів підвищеної небезпеки та виконання робіт підвищеної небезпеки.



За результатами зустрічі прийнято рішення посилити контроль за станом охорони праці та трудовою дисципліною на виробничих об'єктах підприємства. Забезпечити контроль щодо дотримання посадовими особами та виконанням працівниками підприємства вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці під час організації та виконання робіт з підвищеною небезпекою. Контролювати проведення щорічного навчання з питань охорони праці та безпечного виконання робіт підвищеної небезпеки для посадових осіб та працівників.



До списку новинВпередНазад