Новини
Фахівці відділу нагляду в будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв'язку Управління Держпраці у Хмельницькій області та Фонду соціального страхування від нещасних випадків та професійних захворювань взяли участь в моніторинговій групі по огляду стану підготовки до нового навчального року дошкільних, загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів Кам'янець — Подільського району.

Так, під час наради в Колибаївській сільській раді (с. Колибаївка, Кам'янець-Подільського району) роз'яснено вимоги ДБН В.2.5-77:2014 Котельні, Правил безпеки систем газопостачання, Правил охорони праці на автомобільному транспорті, Правил будови та безпечної експлуатації посудин що працюють під тиском, Правил охорони праці під час роботи з інструментом та пристроями, які безпосередньо стосуються суб'єкта господарювання Вимоги законодавства під час виконання робіт та експлуатації об'єктів підвищеної небезпеки.

Наголошено на посиленні контролю за трудовою дисципліною, чіткому розподілу функцій, обов'язків, відповідальності обслуговуючого персоналу щодо експлуатації, ремонту технологічного устаткування та обладнання з відображенням у посадових інструкціях.

Звернуто увагу на основні профілактичні заходи з метою попередження виробничого травматизму та аварійних ситуацій. Проаналізовано стан виробничого травматизму на Хмельниччині. Зазначено, що безпека працівників і учнів навчального закладу залежить від дотримання працівниками, які експлуатують газове обладнання, технології виконання робіт та інших нормативних документів з питань охорони праці.

Також порушено питання щодо дотримання працівниками технологій виконання робіт та інших нормативно-правових актів з питань охорони праці, не допущення до роботи осіб, які не пройшли медичних оглядів, інструктажів і не мають посвідчень та знаходяться в стані алкогольного чи наркотичного сп'яніння.

За результатами зустрічі прийнято рішення посилити контроль за станом охорони праці в навчальних закладах. Забезпечити контроль щодо дотримання посадовими особами та виконання працівниками вимог законодавчих та нормативно-правових актів з питань охорони праці під час організації та виконання робіт з підвищеною небезпекою. Контролювати проведення щорічного навчання з питань охорони праці та безпечного виконання робіт підвищеної небезпеки для посадових осіб та працівників. Виявлені недоліки під час огляду стану підготовки навчальних закладів до нового навчального року взяти під контроль та усунути в найкоротший термін.




До списку новинВпередНазад