Новини
З метою якісного і оперативного консультування громадян Голова Державної служби України з питань праці Роман Чернега запроваджує онлайн прийоми за допомогою Skype-зв'язку.
Сьогодні з Головою Служби мали нагоду поспілкуватися і вирішити свої проблеми працівники підприємств Одеської області.
Наталія Кравченко, фахівець з питань зайнятості та обліку кадрів служби управління персоналом ДП «Іллічівський морський торговельний порт», задала питання: чи може роботодавець направляти її у відрядження без її згоди, якщо вона має чотирирічну дитину.
Н. В. Кравченко працює у відділі кадрів порту, тому прийшла з'ясувати питання, з якими до неї постійно звертаються, і найчастіше це жінки. Особливо це стосується одиноких матерів. Зокрема, часто звертаються робітниці порту щодо додаткової соціальної відпустки жінкам, які знаходяться у розлученні з чоловіками.
Н. В. Кравченко залишилась задоволеною бесідою з Головою Держпраці Р. Чернегою. Вона сказала, що готова й надалі підтримувати зв'язок з фахівцями Головного управління в Одеській області для з'ясування подальших питань, які постійно з'являються в процесі роботи. Питань немало, і необхідно з'ясувати їх згідно законодавства, щоб потім внести до колективного договору підприємства і тим самим уникнути спірних проблем.
Дмитро Ольчидаєвський — інженер з охорони праці і безпеки руху ПАТ «Одесавтотранс». На його підприємстві працює близько 300 осіб, і до питань охорони праці ставляться уважно. Однак є проблеми, які необхідно з'ясувати. Це стосується мобілізації молодого працівника: чи залишається за ним місце роботи у разі мобілізації або призову на строкову службу; чи нараховується заробітна плата в повному обсязі; чи може працівник після звільнення з військової служби повернутися на своє робоче місце? Д. Ольчидаєвський підкреслив, що на підприємстві працює багато молоді, тому правильне розуміння цих питань дуже корисно для молодих працівників.
Роман Чернега надав необхідні роз'яснення громадянам.
Голова Держпраці зазначив, що проведення онлайн прийомів демонструє свою зручність й ефективність. Громадяни можуть отримати вичерпну відповідь на свої питання, економлячи при цьому свій час. Держпраці буде проводити такі прийоми частіше. Проте кожен з працівників завжди може вирішувати свої проблеми з керівниками та спеціалістами Головних управлінь Держпраці для того, щоб отримати кваліфіковану і професійну допомогу.
Прес-служба Головного управління



До списку новинВпередНазад