Новини
Управлінням Держпраці у Хмельницькій області на базі Шепетівського салону краси «Каприз» (ФОП Камлук О.В.) проведено інформаційно-консультативний семінар з питань гігієни праці.



Фахівцями відділу з питань гігієни праці безпосередньо на робочих місцях надані відповідні пропозиції щодо покращення санітарно — гігієнічних умов праці. Надані відповідні роз'яснення щодо гігієни праці відповідно до вимог Державних санітарних правил та норм для перукарень різних типів.

Під час заходу особлива увага була приділена виконанню заходів щодо профілактики професійних захворювань перукарів, зокрема, алергічних захворювань бронхо — легеневої системи, захворювання опорно-рухового апарату, попередженню інфекційних захворювань.



Також звернута увага забезпеченню обов'язкового проходження медичних оглядів працівниками закладу відповідно до наказу Міністерства охорони здоров'я №246 від 21.05.2007р. Зазначено, що відповідно до ст. 169 Кодексу законів про працю України та ст. 17 Закону України «Про охорону праці» роботодавець зобов'язаний за свої кошти організувати проведення попереднього (при прийнятті на роботу) і періодичних (протягом трудової діяльності) медичних оглядів працівників.

У ході семінару порушено питання атестації робочих місць за умовами праці. Роз'яснено, що атестація робочих місць здійснюється відповідно до Порядку проведення атестації робочих місць за умовами праці та Методичних рекомендацій для проведення атестації робочих місць за умовами праці.

Також обговорено вимоги державних санітарних норм та правил «Гігієнічна класифікація праці за показниками шкідливості та небезпечності факторів виробничого середовища та напруженості трудового процесу».

За результатами семінару прийнято рішення вищевказану інформацію прийняти до відома та дотримуватись вимог законодавчих та нормативно-правових актів з питань гігієни праці.



До списку новинВпередНазад