Новини
На підприємствах житлово-комунального господарства м. Одеси та Одеської області кількість травмованих зросла протягом першого півріччя 2016 року на 3 нещасних випадки.
З метою запобігання виникнення нещасних випадків на підприємствах водопровідно-каналізаційного господарства, Головним управлінням Держпраці в Одеській області розроблено і проводяться превентивні заходи.
За сприяння Одеської обласної державної адміністрації та Одеської міської ради на офіційному веб-сайті Департаменту розвитку інфраструктури та житлово-комунального господарства Одеської обласної державної адміністрації розміщено інформацію щодо зростання рівня травматизму на об'єктах водопровідно-каналізаційного господарства і необхідності дотримання вимог правил охорони праці та промислової безпеки при виконанні робіт в системах водопостачання та водовідведення. Також через засоби масової інформації населення інформується про небезпеку самовільного виконання робіт з очищення каналізаційних колодязів приватних домоволодінь та необхідності залучення до виконання цих робіт спеціалізованих організацій, які мають відповідний дозвіл органів Держпраці на виконання робіт підвищеної небезпеки.
Головним управлінням надіслано аналітичні листи суб'єктам господарювання: ТОВ «Інфокс» філія «Інфоксводоканал», комунальним підприємствам «Білгород-Дністровськводоканал», «Роздільнянський міський водоканал», «Водопостачання та каналізація», «Чорноморськводоканал» Чорноморської міської ради Одеської області, МКП «Теплодарводоканал», у яких викладено обставини і причини нещасних випадків на об'єктах водопровідно-каналізаційного господарства та рекомендації управління щодо запобігання нещасним випадкам. Також на більшості з цих підприємств фахівцями Головного управління проведено наради з питань охорони праці та промислової безпеки, де було звернуто увагу на необхідність дотримання вимог законодавства про охорону праці, а також на відповідальність посадових осіб у разі порушення цих вимог. Учасникам нарад було вручено методичні рекомендації з питань охорони праці і промислової безпеки «Для підприємств житлово-комунального господарства», розроблені фахівцями Головного управління.
Представники Головного управління підкреслили, що у разі настання нещасних випадків зі смертельними наслідками на підприємствах проводяться позапланові заходи державного нагляду.

Прес-служба Головного управління




До списку новинВпередНазад