Новини
Кабінет Міністрів постановою від 24.06.2016 № 461 затвердив нові списки виробництв, робіт, професій, зайнятість в яких дає право на пенсію за віком на пільгових умовах.

Так, у новій редакції викладено:

Список № 1 виробництв, робіт, професій, посад і показників на підземних роботах, на роботах з особливо шкідливими і особливо важкими умовами праці, зайнятість в яких повний робочий день дає право на пенсію за віком на пільгових умовах;

Список № 2 виробництв, робіт, професій, посад і показників на роботах із шкідливими і важкими умовами праці, зайнятість в яких повний робочий день дає право на пенсію за віком на пільгових умовах.

Зазначимо, що уряд значно скоротив Списки. Так, вже не матимуть права на пенсію на пільгових умовах працівники медичних закладів, які безпосередньо працюють з радіоактивними речовинами з активністю на робочому місці понад 10 мілікюрі радію-226 або еквівалентною за радіотоксичністю кількістю радіоактивних речовин, а також на гамма-терапевтичних апаратах, та рентгенолаборанти у флюорографічних кабінетах.

Скорочено також списки працівників, які зайняті на роботах, пов'язаних з підготовкою руд, збагаченням, окускуванням, підготовкою руд і нерудних копалин, в металургійному виробництві, атомній енергетиці тощо.



До списку новинВпередНазад