Новини

Теплопостачання є необхідним елементом життя і безпеки людини. Порушення вимог безпеки під час експлуатації обладнання, що забезпечує теплопостачання населення може призвести не лише до загрози життю та здоров'я працівників підприємства, а й до припинення постачання тепла.

Посадовими особами територіального управління проводяться планові всебічні перевірки щодо дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки у теплопостачальних підприємствах області.

Під час обстеження КП «Здолбунівкомуненергія» особлива увага зверталась на експлуатацію об'єктів котлонагляду та газового господарства.

За результатами перевірки видано 6 приписів. До адміністративної відповідальності притягнуто чотири посадові особи.

Виявлено близько 80 порушень, зокрема:

— не одержаний дозвіл на виконання робіт підвищеної небезпеки, а саме, на експлуатацію водогрійних котлів теплопродуктивністю понад 0,1 мВт, не проведено його налагодження;

— експлуатується несправний запобіжний клапан водогрійного котла;

— аварійні клапани на котлах демонтовані (котельня по вул. 8 Березня, м. Здолбунів);

— гардероб для зберігання спецодягу та спецвзуття влаштований у приміщенні котельні (котельня по вул. Шевченка, 202, м. Здолбунів);

— не працює установка докотлової обробки води (котельня по вул. Д. Галицького, 16, м. Здолбунів) тощо.

Керівнику підприємства запропоновано розробити заходи щодо усунення виявлених порушень і зобов'язано працівників, які допустили порушення Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів, пройти позачергову перевірку знань.

Виконання приписів щодо усунення виявлених порушень перебуває на контролі у територіальному управлінні.

Прес-служба територіального управління




До списку новинВпередНазад