Новини
На базі ПП «Аграрна компанія-2004» (Чемеровецького р-ну.) обговорено дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки під час проведення зернозбиральних робіт.

Під час семінару проаналізовано стан виробничого травматизму в Україні, Хмельницькій області та Чемеровецькому районі. Зроблено аналіз випадків травмування працівників, які трапляються з працівниками фермерських та сільськогосподарських підприємств.

У ході семінару наголошено на розроблені та впроваджені заходів щодо профілактики виробничого травматизму. Посилені контролю за станом охорони праці та трудовою дисципліною на підприємствах. Забезпеченні дотримання посадовими особами та працівниками вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці.

Чіткому визначенні функцій, обов'язків, відповідальності інженерно-технічних працівників та обслуговуючого персоналу, щодо експлуатації, ремонту, обслуговування сільськогосподарських машин, механізмів та устаткування з відображенням в посадових інструкціях, інструкціях з охорони праці. Також посилені контролю за організацією та проведенням медичних оглядів працівників певних категорій. В повному обсязі забезпечити виконання опосвідчення стану безпеки електроустановок. Забезпечити дотримання вимог безпеки під час виконання робіт з зернозбиральною, технологічною технікою, та в електроустановках.

Зазначалось про проведення щорічного навчання з питань охорони праці для посадових осіб та працівників підприємства та безпечного ведення робіт з зернозбиральною, робіт з підвищеною небезпекою. Розробити та впровадити комплексні заходи щодо досягнення встановлених нормативних вимог з питань охорони праці. Забезпечити відповідно до норм видачу спецодягу, засобів індивідуального захисту, мийних та знешкоджуючих засобів для працівників.

Також акцентовано, що під час агрегатування трактора з причіпними машинами необхідно зашплінтувати з'єднувальний пристрій. Агрегати, до складу яких входять причіпні машини, з робочим місцем, обладнати двосторонньою сигналізацією. Причепи до трактора і навіска сільськогосподарських машин повинні виконуватись особами, які обслуговують дану машину, із застосуванням інструменту підйомних пристосувань, які гарантують безпечне виконання операцій. Причепи до трактора і навіска сільськогосподарських машин повинні виконуватись особами, які обслуговують дану машину, із застосуванням інструменту підйомних пристосувань, які гарантують безпечне виконання операцій.



До списку новинВпередНазад