Новини
Фахівцями Управління Держпраці у Хмельницькій області за участю Фонду соціального страхування від нещасних на виробництві та професійних захворювань на базі фермерського господарства «Глорія» відбулася розширена семінар-нарада щодо дотримання вимог законодавства охорони праці та вимог безпеки під час безпечної експлуатації транспорту та обслуговування посудин, що працюють під тиском.

У ході семінару роз'яснено вимоги трудового законодавства та загальнообов'язкового соціального страхування для посадових осіб. Розглянуто питання стану дотримання суб'єктами господарювання законодавства про оплату праці, рівень оплати та своєчасної її виплати. Порядок проведення індексації та призначення та виплати допомоги відповідно до загальнообов'язкового державного страхування з тимчасової втрати працездатності. Окремо звернуто увагу на відповідальність за порушення строків виплати заробітної плати.



Зазначено про дотримання роботодавцями вимог законодавства про пільги і компенсації працівникам, зайнятих на роботах із шкідливими умовами праці та правильності застосування Списків № 1 і № 2, Списків виробництв, робіт, цехів, професій і посад, зайнятість працівників, що дає право на щорічні додаткові відпустки за роботу із шкідливими і важкими умовами праці та за особливий характер праці. Наголошено на якість проведення атестації робочих місць за умовами праці та віднесенням їх до категорії з шкідливими умовами праці. Окремо розглянуто питання щодо передбачення відповідальності за несвоєчасність проведення атестації або порушення порядку її проведення.

Також під час семінару роз'яснено вимоги безпеки під час безпечної експлуатації транспорту та обслуговування посудин, що працюють під тиском. Звернуто увагу на Порядок виплати допомоги потерпілим внаслідок нещасних випадків під час виконання трудових обов'язків. Права працівників на отримання відшкодування у результаті отриманих травм на виробництві.



До списку новинВпередНазад