Новини
13 липня поточного року в рамках робочого візиту на Хмельниччину Голова Державної служби України з питань праці Роман Чернега разом з очільником Хмельницької обласної державної адміністрації Олександром Корнійчук відвідали Хмельницьку АЕС.



Участь у заході також взяли начальник Управління Держпраці у Хмельницькій області Олексій Глушаков, директор державного підприємства «Подільський експертно-технічний центр Держпраці» Анатолій Буряковський, керівництво міста Нетішин, представники Хмельницької облдержадміністрації.



Під час перебування на Хмельницькій АЕС делегація відвідала навчально-тренувальний центр, де ознайомилася із основами фахової та спеціальної підготовки персоналу на атомній станції. Зокрема, на повномасштабному тренажері блочного щита управління гостям змоделювали позаштатну ситуацію, з якою справно впорався навчений персонал.



В рамках програми візиту делегація побувала в машинному відділені, на блочному щиті управління першого енергоблока, а також відвідала будівельний майданчик 3-го і 4-го енергоблоків.



Оглянувши основні об'єкти стратегічного підприємства, голова Держпраці відзначив високий рівень безпеки підприємства та захищеності персоналу. «Відвідування будь-якого підприємства переслідує кілька цілей — подивитись як підприємство працює, як воно забезпечує ті функції, які на нього покладені та власне як забезпечується безпека на виробництві. Я думаю, що сьогодні ми маємо хороший результат, свідченням чого є насамперед відсутність нещасних випадків на виробництві, комплектація засобів індивідуального захисту працівників станції, проведення відповідних інструктажів, наявність проведення експертиз обладнання, поточного ремонту», — зазначив Роман Чернега.



Голова Хмельницької обласної держадміністрації Олександр Корнійчук відзначив важливість добудови нових енергоблоків для енергетичної незалежності України, для подальшого економічного зростання області. «Це питання, яким необхідно займатися на державному рівні, адже це додаткові інвестиції для держави, області та міста атомників», — зауважив губернатор.



Під час зустрічі з керівництвом енергетичного підприємства гості отримали детальну інформацію про основні виробничі показники діяльності Хмельницької АЕС, а також спільно обговорили подальші плани та перспективи розвитку енергетичного велетня Поділля.

Довідка:

У складі Хмельницької АЕС працює два енергоблоки номінальною потужністю 1000 МВт кожен. Перший енергоблок було введено у дію 22 грудня 1987 року, другий — 8 серпня 2004 року.

Одним із головних напрямків діяльності Хмельницької АЕС є добудова 3-го та 4-го енергоблоків.

Перевірки та експертизи, проведені державними і незалежними міжнародними експертами МАГАТЕ, Рискаудит, TACIS, ВАО АЕС, підтверджують високий рівень безпеки енергоблоків ХАЕС. У ВП ХАЕС було проведено сертифікаційний аудит з метою обстеження системи управління ХАЕС на відповідність вимогам міжнародних стандартів управління: ISO 9001:2008 (міжнародний стандарт, який визначає вимоги до систем управління якістю) ISO 14001:2004 (міжнародний стандарт, який визначає вимоги до системи екологічного менеджменту).

Сьогодні Хмельницька АЕС- це понад п'ять тисяч працівників, які обслуговують десятки різнопрофільних підрозділів.



До списку новинВпередНазад