Новини
Начальник відділу нагляду в агропромисловому комплексі та соціально-культурній сфері Управління Держпраці у Чернівецькій області Микола Остапович взяв участь у семінар-нараді щодо безпечного проведення жнив з керівниками та представниками сільськогосподарських спілок, агропромислових об 'єднань, фермерських господарств Заставнівського району.
Семінар-нарада відбувалася на базі Заставнівської районної державної адміністрації під головуванням заступника голови РДА Ярослава Олексюка.
Участь у зібранні взяли представники агропідприємств: «Колосок-К», «Мрія», «Війол — зерно», ФОП Кавцюк, ФОП Харабара та інші.
Під час свого виступу перед присутніми, начальник відділу нагляду в АПК та СКС Управління Держпраці у Чернівецькій області наголосив на тому, що фахівцями Управління розроблено низку заходів та рекомендацій щодо безпечного проведення жнивної кампанії нинішнього року.
« Особлива увага працівників та відповідальних за стан охорони праці осіб на тому чи іншому підприємстві має бути звернена на найбільш небезпечні роботи, в яких задіяна зернозбиральна техніка, зокрема, комбайни. Хотів би наголосити на тому, що ймовірність настання нещасних випадків на сільськогосподарських роботах при збиранні кормових культур, технічних пізніх культур доволі висока. Наприклад, коли виникає потреба в ручну очищувати рухомі частини машин — молотильні барабани, похилі транспортери, камери і таке інше. Тому в черговий раз наголошую на необхідності проведення інструктажів з питань промислової безпеки та охорони праці, проходженні навчання та перевірки знань при виконанні робіт підвищеної небезпеки, проходженні медичних оглядів, дотриманні санітарно-гігієнічних норм», — підсумував Микола Остапович.

Учасникам наради також було вказано на те, що під час виконання зернозбиральних робіт при високих атмосферних показниках повітря роботодавці зобов'язані відкоригувати робочий час працівників.




До списку новинВпередНазад