Новини

Порушення вимог Правил безпеки під час експлуатації водогрійних котлів, зокрема у закладах освіти, неодноразово призводило до фатальних наслідків.

Територіальне управління постійно здійснює моніторинг стану травматизму (нещасних випадків, аварій) не лише у Рівненській області, а й в Україні загалом.

Так, у минулому році у селищі Першотравенськ, Баранівського району, Житомирської області на території дитячого садка у котельні стався вибух твердопаливного опалювального котла, внаслідок чого було зруйновано приміщення котельні, на щастя, ніхто не постраждав.

Однак, у лютому 2014 року у котельні Тульчинської НВК I-III ступенів №3 — гімназії, Вінницької області стався вибух газового водогрійного котла (потужністю до 100 кВТ), внаслідок гідродинамічного удару загинуло двоє працівників.

У зв'язку з необхідністю безперервного та безпечного функціонування об'єктів життєзабезпечення суспільного призначення, з метою запобігання аваріям та нещасним випадкам, посадовими особами територіального управління вживаються невідкладні заходи щодо дотримання вимог нормативно-правових актів з охорони праці.

За дорученням заступника голови Рівненської обласної державної адміністрації Новака В.М., підготовка якого ініційована територіальним управлінням, проводяться семінар-наради з керівниками, спеціалістами закладів освіти області, за участю представників територіального управління, управління освіти і науки Рівненської ОДА, головного управління державної служби надзвичайних ситуацій України у Рівненській області та ПАТ «Рівнегаз». На даний час проведено семінари у м. Острозі, Березнівському, Млинівському, Корецькому, Демидівському, Острозькому районах.

Перш за все проводиться аналіз стану безпеки при експлуатації котельних установок, тепловикористовуючого та газового обладнання, а також робиться оцінка ефективності заходів, проведених у 2013 році.

Під час семінарів, за допомогою методичних та відеоматеріалів учасники мають можливість ознайомитись з основними вимогами нормативно-правових актів, розроблених ДП «Рівненський ЕТЦ».

Семінар-наради проходять у формі діалогу, присутні мали можливість поставити запитання та отримати відповіді, у межах компетенції.

По завершенню, ПАТ «Рівнегаз» запропоновано провести позачергові перевірки котелень, у тому числі заміру кратності повітрообміну та про результати інформувати керівників навчальних заходів задля усунення виявлених недоліків.

Робота щодо профілактики нещасних випадків, пов'язаних з експлуатацією котлів, у закладах освіти зокрема, продовжується.

Прес-служба територіального управління




До списку новинВпередНазад