Новини
Фахівцями Управління Держпраці у Хмельницькій області, за участі Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань проведено семінар щодо безпечної експлуатації об'єктів підвищеної небезпеки та виконання робіт підвищеної небезпеки аварійно-диспетчерською службою ПАТ «Шепетівкагаз».



У ході семінару проаналізовано стан виробничого травматизму в Україні та Хмельницькій області та розглянуто заходи щодо зменшення виробничих травм. Особливу увагу звернуто на роботу аварійно-диспетчерської служби від злагоджених дій якої залежить локалізація і ліквідація можливих аварій в системі газопостачання. Розглянуто проведення з бригадами аварійно-диспетчерської служби тренувальних занять, відповідно до плану взаємодії служб різного призначення підприємств і населених пунктів з оцінкою дій персоналу та вжиттю заходів по усуненню недоліків. Наголошено на своєчасності виконання аварійних заявок та систематичному контролю обсягів робіт керівництвом СПГГ.



Також під час зустрічі зауважено, що від дотримання працівниками аварійно-диспетчерської служби вимог Правил безпеки систем газопостачання, технології виконання аварійних робіт, та інших нормативних документів з питань охорони праці, які проваджені і діють на підприємстві залежить безпека самих працівників та населення Шепетівського району.

Наголошено на промисловій безпеці та організації роботи з охорони праці на підприємстві. Зазначено, що роботодавець зобов'язаний забезпечити безпечні та нешкідливі умови праці відповідно до Загальних вимог стосовно забезпечення роботодавцями охорони праці працівників. Також роботодавець організовує проведення медичних оглядів працівників певних категорій під час прийняття на роботу (попередній медичний огляд) та протягом трудової діяльності (періодичні медичні огляди) відповідно до вимог Порядку проведення медичних оглядів працівників певних категорій. Забезпечує працівників засобами індивідуального захисту відповідно до вимог Положення про порядок забезпечення працівників спеціальним одягом, спеціальним взуттям та іншими засобами індивідуального захисту, а також повинен забезпечити встановлення знаків безпеки для позначення небезпечних зон відповідно до вимог Технічного регламенту знаків безпеки і захисту здоров'я працівників.



Наголошено на рівнях небезпечних і шкідливих виробничих чинників у виробничих приміщеннях та на робочих місцях, які не повинні перевищувати норм, установлених Державними санітарними нормами і правилами при роботі з джерелами електромагнітних полів, Санітарними нормами виробничого шуму, ультразвуку та інфразвуку, Державними санітарними нормами виробничої загальної та локальної вібрації, Санітарними нормами мікроклімату виробничих приміщень.

Окремо поставлено акцент на питані стосовно навчання і перевірки знань працівників з питань охорони праці на підприємстві. Звернуто увагу на склад комісії з перевірки знань, розроблення програми навчання та питань для перевірки знань працівників. Наголошено, що допуск до роботи працівників, у тому числі посадових осіб, які не пройшли навчання, інструктаж і перевірку знань з питань охорони праці забороняється.



До списку новинВпередНазад