Новини
Працівникам приватного підприємства «Квант» (м. Шепетівка) фахівцями Управління Держпраці у Хмельницькій області та Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань роз'яснено вимоги безпеки під час виконання робіт.

]

У ході семінару наголошено на промисловій безпеці та організації роботи з охорони праці на підприємстві. Зазначено, що роботодавець зобов'язаний забезпечити безпечні та нешкідливі умови праці відповідно до Загальних вимог стосовно забезпечення роботодавцями охорони праці працівників. Також роботодавець організовує проведення медичних оглядів працівників певних категорій під час прийняття на роботу (попередній медичний огляд) та протягом трудової діяльності (періодичні медичні огляди) відповідно до вимог Порядку проведення медичних оглядів працівників певних категорій. Забезпечує працівників засобами індивідуального захисту відповідно до вимог Положення про порядок забезпечення працівників спеціальним одягом, спеціальним взуттям та іншими засобами індивідуального захисту, а також повинен забезпечити встановлення знаків безпеки для позначення небезпечних зон відповідно до вимог Технічного регламенту знаків безпеки і захисту здоров'я працівників.

Звернуто увагу на заборону — залучення жінок та неповнолітніх до робіт відповідно до вимог Переліку важких робіт та робіт із шкідливими і небезпечними умовами праці. Підіймання та переміщення важких речей необхідно здійснювати з дотриманням вимог Граничних норм підіймання і переміщення важких речей жінками та неповнолітніми.



Наголошено на рівнях небезпечних і шкідливих виробничих чинників у виробничих приміщеннях та на робочих місцях, які не повинні перевищувати норм, установлених Державними санітарними нормами і правилами при роботі з джерелами електромагнітних полів, Санітарними нормами виробничого шуму, ультразвуку та інфразвуку, Державними санітарними нормами виробничої загальної та локальної вібрації, Санітарними нормами мікроклімату виробничих приміщень.

Окремо поставлено акцент на питані стосовно навчання і перевірки знань працівників з питань охорони праці на підприємстві. Звернуто увагу на склад комісії з перевірки знань, розроблення програми навчання та питань для перевірки знань працівників. Наголошено, що допуск до роботи працівників, у тому числі посадових осіб, які не пройшли навчання, інструктаж і перевірку знань з питань охорони праці забороняється.



До списку новинВпередНазад