Новини

Голова Держгірпромнагляду України Олександр Іванович Хохотва, перебуваючи з робочим візитом на Криворіжжі, провів нараду з фахівцями ПАТ «Криворізький залізорудний комбінат» щодо впровадження на даному підприємстві уніфікованої телекомунікаційної системи диспетчерського контролю та автоматизованого керування гірничими машинами і технологічними комплексами (УТАС).

В рамках розширеної наради, яку Голова Держгірпромнагляду проводив в березні поточного року з метою ініціювання УТАС на підприємствах гірничорудної промисловості, ПАТ «Кривбасзалізрудком» вже другі хто, за такий короткий термін, розглядають можливість застосування УТАС до умов свого підприємства.

Зацікавленість комбінату даною системою пояснюється масштабністю та багатофункціональністю виробничого процесу оскільки сьогодні комбінат являється найбільшим підприємством України з видобутку залізної руди підземним способом. (До структури комбінату входять чотири шахти: «Родіна», «Гвардійська», імені В. І. Леніна, «Октябрська».)

Запрошений до участі в нараді директор заводу-виробника ДП «Петровський завод вугільного машинобудування» (м. Донецьк) Віктор Брюм провів презентаційну програму функціонування даної системи, та відповів на питання, які виникали у присутніх в ході презентації.

«Окрім своєї основної функції — запобігання небезпечним ситуаціям, система дозволяє вирішувати питання енергозбереження, що тим самим позначається на собівартості продукції» — зауважив Олександр Хохотва коментуючи особливості роботи об'єктів безперервного виробничого процесу. Ініціативу Криворізького теруправління по впровадженню УТАС на підприємствах гірничорудної промисловості підтримують і незалежні профспілки на чому і наголосив Голова Незалежної профспілки гірників України та член колегії Держгірпромнагляду Михайло Волинець.

Особисто голова правління ПАТ «Кривбасзалізрудком» Федір Караманиць прокоментував свою зацікавленість УТАС та запланував направити фахівців комбінату безпосередньо до заводу-виробника для вивчення особливостей роботи системи та відвідати Центр комплексної безпеки підприємств вугільної промисловості.




До списку новинВпередНазад