Новини
Фахівцями Управління Держпраці у Хмельницькій області на базі Ганнопільської сільської ради (об'єднаної територіальної громади проведено розширену семінар-нараду щодо дотримання вимог законодавства «Про працю», дотримання охорони праці та вимог безпеки під час безпечної експлуатації парових водогрійних котлів, порушено питання атестації робочих місць за умовами праці.

У ході заходу звернуто увагу на вимоги трудового законодавства та загальнообов'язкового соціального страхування для посадових осіб підприємства. Розглядалося питання стану дотримання законодавства про оплату праці, рівень оплати та своєчасної її виплати. Роз'яснено порядок проведення індексації. Також роз'яснено вимоги законодавства стосовно призначення та виплати допомоги відповідно до загальнообов'язкового державного страхування з тимчасової втрати працездатності. Окремо звернуто увагу на відповідальність за порушення строків виплати заробітної плати.

Наголошено на дотримані законодавства з питань експертизи праці. Зокрема, дотриманням роботодавцями вимог законодавства про пільги і компенсації працівникам, зайнятих на роботах із шкідливими умовами праці та правильності застосування Списків № 1 і № 2, Списків виробництв, робіт, цехів, професій і посад, зайнятість працівників в яких дає право на щорічні додаткові відпустки за роботу із шкідливими і важкими умовами праці та за особливий характер праці; якістю проведення атестації робочих місць за умовами праці та віднесенням їх до категорії з шкідливими умовами праці. Окремо розглянуто питання щодо передбачення відповідальності за несвоєчасність проведення атестації або порушення порядку її проведення. Надав відповіді на питання із висвітлених питань

Окремо порушено питання дотримання вимог з охорони праці та станe травматизму в Україні, Хмельницькій області та Славутському районі. Роз'яснено питання охорони праці та безпечної експлуатації парових водогрійних котлів.



До списку новинВпередНазад