Новини
Напередодні Всесвітнього Дня охорони праці спеціалісти Головного управління Держпраці в Одеській області взяли участь у засіданні «Круглого столу», проведеного у відділенні Фонду соціального страхування від нещасних випадків та професійних захворювань у Котовському районі Одеської області. У засіданні також взяли участь керівники профспілок підприємств залізничної галузі та закладів освіти м. Котовська і Котовського району.
Засідання «Круглого столу» було організовано на тему, яка стала головною в організації Всесвітнього Дня охорони праці: «Соціальне партнерство задля збереження життя та здоров'я працюючих».
Головний державний інспектор відділу нагляду в промисловості Головного управління Держпраці в Одеській області В. Павлюк ознайомив присутніх з основними вимогами Закону України «Про охорону праці» і змінами у нормативно-правових актах з охорони праці та промислової безпеки. Зокрема, він наголосив, що профілактика виробничого травматизму — основна складова безпеки праці. І тут важливу роль повинні відігравати керівники підприємств, роботодавці. Роботодавець зобов'язаний створити на кожному робочому місці умови праці згідно з вимогами нормативно-правових актів, а також забезпечити додержання вимог законодавства щодо прав працівників у галузі охорони праці. З цією метою роботодавець має забезпечити на підприємстві функціонування системи управління охороною праці.
Під час засідання «Круглого столу» було обговорено проблематику соціального партнерства керівників профспілок підприємств залізничної галузі та установ освіти міста і району. І значну допомогу в цьому питанні надають фахівці Головного управління Держпраці в Одеській області, Фонду соціального страхування від нещасних випадків та професійних захворювань у Котовському районі. Вони добре обізнані з сучасними проблемами трудових колективів, з питаннями підготовки молодих кадрів, для яких головне — не лише придбати професію, а й добре знати вимоги охорони праці і промислової безпеки задля збереження життя і здоров'я працівників.
Учасники засідання висловили сподівання на посилення співпраці, направленої, в першу чергу, на унеможливлення нещасних випадків завдяки реалізації основних засад принципу соціального партнерства.

Прес-служба Головного управління




До списку новинВпередНазад