Новини
Фахівцями Управління Держпраці у Хмельницькій області, за участі Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань проведено інформаційно-консультативний семінар щодо вимог безпеки під час проведення весняно-польових робіт працівниками фермерського господарства «Барда 2007» (с. Рудка, Дунаєвецького району).

У ході зустрічі проаналізовано стан виробничого травматизму у Хмельницькій області. Особливу увагу звернуто на випадки травмування працівників в агропідприємствах. Наголошено на необхідності організовувати навчання працюючих безпечним методам роботи. Провести інструктаж з охорони праці з усіма працівниками, зайнятими у виробничих процесах. Забезпечити працюючих спецодягом, засобами індивідуального захисту, аптечкою, питною водою та засобами пожежогасіння. Не допускати до роботи осіб, які не пройшли медичний огляд. Не допускати до роботи осіб хворих, перевтомлених, тих, які знаходяться в нетверезому стані, або тих, що не пройшли інструктаж з охорони праці.

Особливу увагу присутніх звернуто на заходи щодо зміцнення трудової та виробничої дисципліни. Зауважено на недопущенні для виконання технологічних процесів машини і обладнання, які мають технічні несправності. Вказано, що заміна, регулювання та очищення робочих органів машин дозволяється тільки при непрацюючому двигуні трактора, після того, як будуть опущені, або встановлені на підставки, робочі органи. Не допускається експлуатація машин без передбачених конструкцією огорож рухомих елементів.

Також акцентовано, що під час агрегатування трактора з причіпними машинами необхідно зашплінтувати з'єднувальний пристрій. Агрегати, до складу яких входять причіпні машини, з робочим місцем, обладнати двосторонньою сигналізацією. Причепи до трактора і навіска сільськогосподарських машин повинні виконуватись особами, які обслуговують дану машину, із застосуванням інструменту підйомних пристосувань, які гарантують безпечне виконання операцій. Причепи до трактора і навіска сільськогосподарських машин повинні виконуватись особами, які обслуговують дану машину, із застосуванням інструменту підйомних пристосувань, які гарантують безпечне виконання операцій.



До списку новинВпередНазад