Новини
З нагоди Дня охорони праці у Сквирській райдержадміністрації відбулася нарада з керівниками та інженерами з охорони праці підприємств, установ та організацій району щодо поліпшення умов праці.



У заході взяли участь фахівці Київської обласної інспекції нагляду з промислової безпеки, які поінформували про стан виробничого травматизму у 2013 році на Київщині. Зокрема, зазначалося, що минулоріч на підприємствах Київської області та м. Києва травмовано 566 працівників. Найбільш травмонебезпечними галузями є: транспорт та соціально-культурна сфера (травмовано 90 та 145 працівників); будівельна галузь(75) та агропромисловий комплекс (74).

Окрім того повідомлено, що в 2013 році на 18% зросла кількість випадків смертельного травматизму з організаційних причин та на 8% знизилась кількість їх з психофізіологічних.



Зазначалося, що рівень професійної захворюваності в Україні теж викликає занепокоєння фахівців. У 2013 році в Україні на підприємствах хімічної промисловості травмовано 198 осіб, із них 19 смертельно. Чотири нещасні випадки сталися безпосередньо під час використання та застосування хімічних речовин на виробництві.

Також інженерам агропромислових підприємств наголошено про необхідність суворого дотримання нормативно-правових актів з охорони праці під час експлуатації техніки закордонного виробництва, виконання робіт з мінеральними добривами та засобами захисту рослин.

На нараді ухвалено рішення провести на кожному підприємстві огляди-конкурси з охорони праці, спільні перевірки стану охорони праці під час виконання робіт з використання шкідливих та небезпечних речовин та розробити заходи щодо запобігання виробничого травматизму та професійним захворюванням.

На завершення наради 5 керівників підприємств району та 5 інженерів з охорони праці підприємств за сумлінну працю та з нагоди Дня охорони праці нагороджені Грамотами голови Сквирської РДА.

Нараду провів заступник голови Сквирської РДА Олександр Гарбуз за участі представників управління соціального захисту населення, Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та профзахворювань, Білоцерківського міжрайонного управління Головного управління Держсанепідемслужби.

Прес-служба територіального управління



До списку новинВпередНазад