Новини
Начальник Управління Держпраці у Хмельницькій області Олексій Глушаков та начальник відділу ДП «Подільський ЕТЦ» Євген Капцевич взяли участь у розширеному засіданні правління Союзу промисловців і підприємців Хмельницької області (ХСПП) та Об'єднання організацій роботодавців Хмельницької області (ООРХО).

Участь у заході взяли: перший заступник голови обласної державної адміністрації Василь Процюк, голова обласної ради Михайло Загородний, міський голова Олександр Симчишин, члени ХСПП та ООРХО.



Під час розширеного засідання правління ХСПП розглянуто ряд питань, зокрема: перспективи розвитку енергоринку України, особливості забезпечення природнім газом промислових підприємств Хмельниччини та прийом в члени ХСПП.

На сьогоднішній день Хмельниччина володіє потужним промисловим сектором, в якому налічується понад 1740 підприємств, де зайнято близько чверті всіх працюючих в області.

У загальному обсязі реалізації найбільша питома вага припадала на постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря (60,3%), виробництво харчових продуктів, напоїв і тютюнових виробів (15,7%), виробництво ґумових і пластмасових виробів, іншої неметалевої мінеральної продукції (9,9%).



Індекс промислової продукції за підсумками січня-лютого 2016 р. становив 94,8% (по Україні — 102,9%).

У добувній промисловості та розробленні кар'єрів індекс промислової продукції в січні-лютому 2016р. порівняно з відповідним періодом минулого року становив 146,3%, у переробній — випуск продукції скоротився на 8,9%.

Обсяги промислової продукції зросли у виробництві хімічних речовин і хімічної продукції (на 43,6%), виготовленні виробів з деревини, виробництві паперу та поліграфічній діяльності (на 43,0%), металургійному виробництві, виробництві готових металевих виробів, крім машин і устаткування (на 35,0%), текстильному виробництві, виробництві одягу, шкіри, виробів зі шкіри та інших матеріалів (на 5,1%).

«Важливим для підвищення конкурентоспроможності промислових підприємств області залишаються питання енергозбереження. Пріоритетним напрямом наразі є заходи, спрямовані на подальшу модернізацію, технічне переоснащення промислових підприємств Хмельниччини та виробництво енергозберігаючої продукції, — зазначив під час засідання Василь Васильович.

Велику роль у вирішенні економічних та інших питань відіграє Союз промисловців та підприємців Хмельницької області. ХСПП — громадська організація громадян і трудових колективів підприємств та громадських організацій, створена з метою консолідації їх діяльності, спрямованої на якнайшвидше здійснення радикальної економічної реформи, формування конкурентоспроможної економіки.



До списку новинВпередНазад