Новини
Фахівцями Управління Держпраці у Хмельницькій області, за участі Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань на базі Підприємства об'єднання громадян «Надія» Шепетівського міського об'єднання інвалідів «Оберіг» проведено семінар.

У ході заходу роз'яснено вимоги безпеки під час експлуатації газовикористовувального обладнання встановленого на автомобілях та під час експлуатації об'єктів підвищеної небезпеки. Особливу увагу звернуто на нову редакцію Правил безпеки систем газопостачання та Правил охорони праці на автомобільному транспорті. Зауважено, що при експлуатації транспортних засобів, двигуни яких працюють на стиснутому природному або зрідженому нафтовому газі, повинні виконуватись вимоги настанови з їх експлуатації заводів-виготовлювачів та вимог безпеки.



При експлуатації транспортних засобів, двигуни яких працюють на газовому паливі, не допускається: запускати двигун і працювати на транспортному засобі з несправною газовою чи газодизельною апаратурою та при втраті герметичності балона або газової системи живлення; дозаправляти балони або зливати (випускати) газ у безпосередній близькості від місць стоянки інших транспортних засобів або поблизу джерел вогню та місць перебування людей; зупиняти транспортний засіб ближче 5 м від місця роботи з відкритим вогнем, а також користуватися відкритим вогнем ближче 5 м від автомобіля; проводити перевірку герметичності системи живлення відкритим полум'ям; перевіряти або регулювати прилади електрообладнання, не переконавшись у відсутності газу під капотом двигуна та в інших можливих місцях його накопичення; регулювати або ремонтувати газову апаратуру, крім регулювання холостого ходу (для карбюраторних двигунів) або регулювання електронного блоку керування подачі газового палива (для двигунів із впорскуванням бензину до впускної труби) при працюючому двигуні.

Зазначено, що при заправленні газовим паливом не допускається: стояти біля газонаповнювального шланга і балонів; підтягувати гайки з'єднань газової системи живлення та стукати металевими предметами; проводити регулювання та ремонт газової апаратури; виконувати роботи, що викликають іскроутворення; палити і користуватися відкритим вогнем; працювати без рукавиць; заправляти балони зрідженим нафтовим газом більше як на 80% повного об'єму; заправляти балони, якщо строк їх технічного опосвідчення минув, або у випадку виявлення розгерметизації газової системи живлення.

Звернуто увагу на обов'язковість навчання і перевірку знань працівників з питань охорони праці на підприємстві, розроблення програми навчання та питань для перевірки знань працівників. Наголошено, що заборонено допускати до роботи працівників, у тому числі посадових осіб, які не пройшли навчання, інструктаж і перевірку знань з питань охорони праці.

Обговорено вимоги законодавчих та нормативно-правових актів, що стосуються безпечної експлуатації об'єктів котлонагляду і підіймальних споруд підприємства. Проаналізовано стан виробничого травматизму в Україні та Хмельницькій області. Розглянуто питання щодо вдосконалення системи управління охороною праці, характерні порушення нормативних актів з охорони праці на підприємствах галузі.



До списку новинВпередНазад