Новини
Фахівцями відділу нагляду в будівництві, котлонагляді на транспорті та зв'язку та сектору розслідування, аналізу обліку аварій і виробничого травматизму на базі ПП «Моноліт-Буд» (м. Хмельницький) проведено семінар щодо дотримання вимог безпеки під час будівельних робіт.

У ході семінару порушено питання стосовно дотримання працівниками технологій виконання робіт та інших нормативно-правових документів з питань охорони праці. Вказано на важливість чіткого розподілу функцій, обов'язків, відповідальності обслуговуючого персоналу щодо експлуатації, ремонту технологічного устаткування та обладнання з відображенням у посадових інструкціях.

Обговорено вимоги безпеки під час експлуатації вантажопідіймальних кранів, що використовуються під час будівельно-монтажних робіт. Проаналізовано стан травматизму під час виконання будівельних робіт та звернуто увагу на основні профілактичні заходи з метою попередження травматизму та аварійних ситуацій.

Звернуто увагу присутніх на те, що працівники мають бути проінформовані та проінструктовані щодо дій, необхідних у разі виникнення на підприємстві аварійних ситуацій, пов'язаних з безпосередньою загрозою для їх життя і здоров'я, та про вжиті або такі, що мають бути вжитими, запобіжні і захисні заходи.

За результатами заходу вирішено посилити контроль за дотриманням вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці підлеглими працівниками. Забезпечити організацію та проведення навчань з охорони праці. Не допущення до роботи осіб, які не пройшли медичних оглядів, інструктажів і не мають посвідчень та знаходяться в стані алкогольного чи наркотичного сп'яніння.



До списку новинВпередНазад