Новини
Фахівці відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці у Хмельницькій області взяли участь у спільному засіданні комісії з питань своєчасності сплати податків і зборів та робочої групи зі сприяння легалізації «тіньової» зайнятості населення м. Хмельницького.



«Зараз створені максимально сприятливі умови для ведення бізнесу, — наголосив заступник міського голови Андрій Бондаренко, відкриваючи засідання. — Єдиний соціальний внесок зменшено вдвічі до 20%. Спрощено дозвільні процедури. Міська влада встановила мінімальні ставки плати за землю, оренду комунального майна, єдиного податку та податку на нерухомість. Скасовано коефіцієнт збільшення розміру орендної плати на інфляцію».



Комісія сподівається, що підприємці Хмельницького зроблять крок назустріч та сприятимуть скороченню «тіньового» сектору місцевої економіки. Все, що вимагається від представників бізнесу — відмова від виплати заробітних плат «у конвертах», легалізація найманих працівників, недопущення мінімізації їх заробітних плат і погашення заборгованості, повна та своєчасна сплата податків у бюджет міста.

Зазначено, що середня заробітна плата в Хмельницькому на 17,1% менша за загальноукраїнський рівень. До того ж 15% підприємств міста сплачують заробітну плату нижчу від законодавчо встановленого мінімального рівня.



У ході засідання було заслухано представників Державної податкової інспекції у місті Хмельницькому, управління Пенсійного фонду, управління Держпраці та запрошених керівників підприємств. Як результат були напрацьовані напрямки роботи щодо подолання визначених проблем.

Станом на 1 квітня 2016 року заборгованість із виплати заробітної плати в місті Хмельницькому була наявна на 5 підприємствах і становить майже 981 тис.грн. — зменшилась порівняно з початком року на 797 тис.грн. або 45% (порівняно з відповідним періодом минулого року — на 1 367 тис.грн. або в 2,4 рази).



До списку новинВпередНазад