Новини
Участь у розширеній робочій нараді керівників лісогосподарських підприємств краю взяли представники Управління Держпраці у Чернівецькій області, відділу використання лісових ресурсів та охорони праці Держлісагенства України, уповноважені особи від обкому профспілки працівників лісового господарства, фахівці Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства, директори держлісгоспів.
Пріоритетне питання порядку денного — стан виробничого травматизму у лісовій галузі.
Начальник Управління Держпраці у Чернівецькій області Іван Луцак під час свого виступу наголосив на тому, що дана сфера народного господарства залишається однією із найбільш травмонебезпечних: прикладом тому є нещасні випадки, які мали місце у лісгоспах області, зокрема, ДП «СЛАП Карпатський держспецлісгосп», та ДП «Путильський лісгосп».
«А в останні дні березня у державному підприємстві «Чернівецький лісгосп» мав місце ще один нещасний випадок у результаті якого смертельно травмувався лісоруб.
Трагедія сталася на території села Топорівці Новоселицького району.
Чоловік 1985 року народження від отриманих тілесних травм, які отримав при звалюванні дерева, помер в одному із медичних закладів обласного центру. Тобто, ситуація з виробничим травматизмом у лісовій галузі продовжує залишатися достатньо складною», — зазначив керівник Управління Держпраці у Чернівецькій області.
Іван Луцак детально зупинився у своєму виступі на результатах перевірок лісогосподарських підприємств фахівцями Управління Держпраці.
Так, комплексні перевірки за участю фахівців Управління Держпраці у Чернівецькій області відбулися, зокрема, на державних підприємствах «Путильське лісове господарство», «СЛАП «Карпатський лісгосп», «Заставнівське державне спеціалізоване лісництво АПК» та інших.
Тоді під час роботи комісій на підприємствах лісової галузі краю виявлено низку порушень при експлуатації об'єктів та механізмів підвищеної небезпеки, електроустаткування.

Не на всіх підприємствах сформовано комісії з перевірки знань з питань охорони праці працівників; не розроблено та не затверджено програми проведення вступних інструктажів з урахуванням особливостей виробництва; в окремих лісгоспах не одержано матеріали дозвільного характеру на виконання робіт підвищеної небезпеки, експлуатацію обладнання та устаткування підвищеної небезпеки.

Державними інспекторами також зафіксовано порушення законодавства з питань промислової безпеки, охорони та гігієни праці.
Про роботу з поліпшення стану промислової безпеки та охорони праці у держлісгоспах на нараді у Чернівецькому обласному управлінні лісового та мисливського господарства відзвітували керівники окремих підприємств, зокрема, ДП «Путильський лісгосп» та «ДП СЛАП «Карпатський держспецлісгосп».
Під час наради також детально було обговорено питання організації заходів щодо створення працівникам безпечних умов праці і попередження виробничого травматизму; здійснення відомчого контролю за станом охорони праці у лісовій галузі; порядок розслідування та ведення обліку нещасних випадків професійних захворювань і аварій на виробництві.




До списку новинВпередНазад