Новини
Головний державний інспектор Управління Держпраці у Хмельницькій області Тетяна Хуторян взяла участь у засіданні координаційної ради з питань підприємництва при Старосинявській районній державній адміністрації.

Фахівцем Управління роз'яснено підприємцям нові зміни стосовно штрафних санкцій за порушення трудового законодавства. Зокрема, відповідно до Закону України №77-VIII від 28.12.2014 були внесені докорінні зміни до статті 265 Кодексу законів про працю України щодо відповідальності за порушення законодавства про працю. Зазначено, що 10 лютого 2016 року набула чинності постанова Кабінету Міністрів України від 03 лютого 2016 №55, якою внесено зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 17 липня 2013 року №509 «Про затвердження Порядку накладення штрафів за порушення законодавства про працю та зайнятість населення».



Наголошено, що 11 березня поточного року набув чинності наказ Міністерства соціальної політики України від 02.02.2016 № 67, яким затверджено форму постанови про накладення штрафів посадовими особами Державної служби з питань праці відповідно до змін у згадану ст. 265 Кодексу. Зауважено, що до цього часу до роботодавців за порушення трудового законодавства інспектори з питань праці могли застосовувати тільки адміністративні санкції, то з 11.03.2016 року все змінилось: крім адміністративних, з'явились і фінансові санкції, і розміри їх вражають!

Вищевказані фінансові штрафи — це штрафи, які накладаються на розрахунковий рахунок роботодавця. До речі, ці штрафи накладаються не тільки на юридичних осіб, але й на роботодавців — фізичних осіб — підприємців.

Відтепер, юридичні та фізичні особи — підприємці, які використовують найману працю, несуть ще й фінансову відповідальність у таких розмірах: ознайомитися.



До списку новинВпередНазад