Новини
Фахівцями Управління Держпраці у Хмельницькій області за участі Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань на базі приватного підприємства «Квін-Майстер» проведено семінар з питань безпечного виконання вантажно-розвантажувальних робіт та безпечної експлуатації вантажопідіймальних механізмів.

Зокрема, для інженерно-технічного персоналу підприємства роз'яснено вимоги законодавства під час виконання робіт та експлуатація об'єктів з підвищеною небезпекою. Розглянуто пункти Охорона праці і промислова безпека в будівництві, Правил будови і безпечної експлуатації вантажопідіймальних кранів, Правил охорони праці під час роботи з інструментами та пристроями, Правил охорони праці на автомобільному транспорті, Правил охорони праці під час проведення вантажно-розвантажувальних робіт, Правил охорони праці під час виконання робіт на висоті, які безпосередньо стосуються суб'єкта господарювання.



Звернуто увагу присутніх на посиленні контролю за трудовою дисципліною та впровадженні заходів щодо профілактики виробничого травматизму. Чіткому розподілу функцій, обов'язків, відповідальності обслуговуючого персоналу щодо експлуатації, ремонту технологічного устаткування та обладнання з відображенням у посадових інструкціях. Наголошено в на призначенні атестованого обслуговуючого персоналу до обслуговування та експлуатації об'єктів підвищеної небезпеки та забезпечення працівників виробничими інструкціями і інструкціями з охорони праці.

Звернуто увагу на основні профілактичні заходи з метою попередження виробничого травматизму та аварійних ситуацій. Проаналізовано стан виробничого травматизму на Хмельниччині. Роз'яснено роль колективних договорів у справі забезпечення конституційних прав найманих працівників на належні безпечні і здорові умови праці.



До списку новинВпередНазад