Новини
Фахівці головного управління Держпраці в Одеській області провели семінар з питань охорони праці для працівників ПП «ТЕХКОР». Питання, розглянуті під час семінару — «Попередження нещасних випадків під час виконання робіт та експлуатації машин, механізмів підвищеної небезпеки», вимоги «Правил охорони праці під час роботи з інструментом та пристроями» (НПАОП 0.00-1.71-13), «Правил охорони праці під час виконання робіт на висоті» (НПАОП 0.00-1.15-07) та ін.
З доповіддю на тему попередження нещасних випадків під час виконання робіт та експлуатації машин, механізмів підвищеної небезпеки виступив представник Головного управління Держпраці в Одеській області. Було звернуто увагу на профілактику нещасних випадків під час виконання будівельно-монтажних робіт, дотримання вимог ДБН А.3.2-2-2009 «Система стандартів безпеки праці «ОХОРОНА ПРАЦІ І ПРОМИСЛОВА БЕЗПЕКА У БУДІВНИЦТВІ».
Учасникам семінару було роз'яснено вимоги Закону України «Про охорону праці». Було підкреслено, що профілактика виробничого травматизму — основна складова безпеки праці. І тут важливу роль повинні відігравати керівники підприємств, роботодавці. Роботодавець зобов'язаний створити на кожному робочому місці умови праці згідно з вимогами нормативно-правових актів, а також забезпечити додержання вимог законодавства щодо прав працівників у галузі охорони праці. З цією метою роботодавець має забезпечити на підприємстві функціонування системи управління охороною праці.
Представники Головного управління відповіли на запитання присутніх.

Прес-служба Головного управління



До списку новинВпередНазад