Новини
Фахівцями Управління Держпраці у Хмельницькій області, за участі Фонду соціального страхування від нещасних випадків та професійних захворювань та Департаменту соціального захисту населення проведено інформаційно-консультативний семінар на базі Управління охорони здоров'я Кам'янець-Подільської міської ради (м. Кам'янець-Подільський).

Зокрема, роз'яснено вимоги законодавства під час виконання робіт та експлуатації об'єктів з підвищеною небезпекою. Роз'яснено Правила будови і безпечної експлуатації ліфтів, Правила охорони праці на автомобільному транспорті, Правила охорони праці під час вантажно-розвантажувальних робіт, Правила охорони праці під час роботи з інструментами та пристроями, Правила охорони праці з безпечної експлуатації посудин що працюють під тиском, Правила охорони праці під час виконання робіт на висоті, які безпосередньо стосуються суб'єкта господарювання.

Наголошено на призначенні атестованого обслуговуючого персоналу (ліфтерів) до обслуговування та експлуатації об'єктів підвищеної небезпеки та забезпечення ліфтерів виробничими інструкціями і інструкціями з охорони праці.

Звернуто увагу на основні профілактичні заходи з метою попередження виробничого травматизму та аварійних ситуацій. Проаналізовано стан виробничого травматизму на Хмельниччині. Роз'яснено роль колективних договорів у справі забезпечення конституційних прав найманих працівників на належні безпечні і здорові умови праці.

Начальник Управління запевнив усіх присутніх на веденні відповідальними особами постійного контролю за застосуванням працівниками засобів індивідуального захисту (передбачених нормами), справного інструменту та зменшення ризику виникнення аварійних ситуацій під час експлуатації об'єктів підвищеної небезпеки та виконання робіт підвищеної небезпеки. Акцентував увагу на тому, що додержання працівниками вимог законодавчих та нормативних актів з охорони праці — є основним завданням щодо збереження життя, здоров'я і працездатності працівників у процесі трудової діяльності та попередження виробничого травматизму.

За результатами зустрічі прийнято рішення посилити контроль за станом охорони праці та трудовою дисципліною. Забезпечити контроль щодо дотримання посадовими особами та виконанням працівниками вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці під час організації та виконання робіт з підвищеною небезпекою. Контролювати проведення щорічного навчання з питань охорони праці та безпечного виконання робіт підвищеної небезпеки для посадових осіб та працівників.



До списку новинВпередНазад