Новини
Фахівцями відділу нагляду на виробництві і об'єктах підвищеної небезпеки Управління Держпраці у Хмельницькій області, за участі Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань проведено семінар з питань дотримання вимог безпеки під час експлуатації об'єктів підвищеної небезпеки для працівників комунального підприємства «Ізяславська тепломережа».



У ході заходу проаналізовано стан виробничого травматизму в Україні та Хмельницькій області. Особливу увагу звернуто на безпечну експлуатацію об'єктів підвищеної небезпеки та виконання робіт з підвищеною небезпекою (систем, об'єктів газопостачання та газового обладнання) без аварій та травм.



Зауважено на необхідності дотримання працівниками, які обслуговують газовикористовувальне обладнання та інженерно-технічними працівниками, які здійснюють нагляд за безпечною експлуатацією газового господарства вимог Правил безпеки систем газопостачання, регламентів на виконання робіт, та інших нормативних документів з питань охорони праці, які впроваджені і діють на підприємстві. Також розглянуто характерні порушення нормативних актів з охорони праці на підприємствах, які використовують газ.



Наголошено на важливості вдосконалення навичок працівників, які обслуговують котли, що працюють на газовому паливі під час проведення тренувальних занять за планами локалізації і ліквідації аварійних ситуацій в системі газопостачання, при яких давати оцінку діям персоналу та вживати заходів по усуненню недоліків, якщо такі будуть виникати. Зазначено, що від дотримання працівниками, які експлуатують газове обладнання, технології виконання та інших нормативних документів з питань охорони праці, які проваджені і діють на підприємстві залежить безпека працівників підприємства.

На завершення заходу керівництво підприємства запевнило, що навчально-тренувальні заняття проводяться регулярно у відповідності до розроблених і затверджених графіків. Після кожного навчання проводиться ретельний аналіз дій персоналу, при цьому навички працівників, які обслуговують котли, що працюють на газовому паливі під час проведення тренувальних занять покращуються. До початку проведення робіт виробничий персонал, який задіяний в обслуговуванні і експлуатації газового обладнання перевірений на знання виробничих інструкцій і інструкцій з охорони праці. Розроблені виробничі інструкції і інструкції з охорони праці та інші нормативні акти з охорони праці, які діють в межах підприємства. Проведені інструктажі з охорони праці, також усім працівникам, які обслуговують газове обладнання видані виробничі інструкції та інструкції з охорони праці під розписку.



До списку новинВпередНазад